UA-180917271-1

Coaching

Ontspanning en vitaliteit voor lichaam en geest

Vergoeding door werkgevers vanuit opleidingsbudget is veelal mogelijk

Je hebt al langere tijd fysieke en mentale klachten. Je ervaart de hele dag druk; de fysieke en mentale belasting is hoog.

Je hebt het gevoel te moeten voldoen aan verwachtingen op je werk en in je privéleven maar dit kost na enige tijd erg veel energie. Je maakt intensieve en lange werkdagen en “moet” daarnaast ook nog van alles. Misschien zeg je vaak JA terwijl je NEE voelt? Leg je de lat continu heel hoog? Ben je perfectionistisch? Dit gaat uiteindelijk ten koste van jezelf en je omgeving en leidt na een langere periode tot gevoel van uitputting, overbelasting, een “kort lontje”.

Herken je dit?

Je hebt het gevoel steeds over je eigen grenzen te gaan en je voelt je lusteloos, uitgeput, je “kan niet meer” en bent “op”
Je hoofd en je lijf zeggen “NEE” maar toch doe je “ja”

Fysieke spanningsklachten: hoofdpijn, rugpijn, nekpijn maag-/darmproblemen, kaken klemmen, vermoeidheid, duizeligheid, oorsuizen, misselijkheid, spierspanning, hartkloppingen.

Je voelt de druk van alle verplichtingen; een gevoel tekort te schieten op meerdere fronten en je komt zelf op de laatste plaats.
Je ligt ’s nachts te piekeren terwijl juist zo’n behoefte hebt aan slaap
Je staat moe op en ervaart algehele malaise. Je ervaart fysieke en mentale klachten

Wilt u als werkgever een coachingstraject voor uw medewerker beschikbaar stellen?

Als werkgever wilt u goed zorgen voor uw mederwerkers. Het is in het belang van uw mensen én van de organisatie dat uw medewerkers vitaal zijn en met focus en motivatie werken. Toch kunnen er momenten zijn dat uw medewerkers wel wat steun kunnen gebruiken. U signaleert overbelasting en stress-gerelateerde klachten of juist onvoldoende uitdaging, veel fysieke en/of mentale klachten, gebrek aan focus, het terugvinden van zelfvertrouwen of oriëntatie op de loopbaan. Het zijn allemaal voorbeelden waarin een persoonlijk coaching buiten de organisatie uw medewerker verder kan helpen om de balans (weer) terug te vinden.

U kunt vanuit het opleidings- en ontwikkelingsbudget uw medewerker een coachingstraject op maat aanbieden wat in het algemeen leidt tot meer vitaliteit en daarmee betere prestaties en minder ziekteverzuim.

In een persoonlijk gesprek kan ik u hier meer over vertellen. U kunt mij bereiken op telefoonnummer: 06 53 765 298.

Inzicht en aandacht

Gelukkig is je lichaam de perfecte graadmeter om aan te geven hoe het met je gaat. Mentale klachten uiten zich vaak fysiek. Blokkades en lichamelijke klachten als hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, vermoeidheid en slapeloosheid zijn vaak signalen van stress en spanningsklachten. Zolang je echter onvoldoende aandacht besteedt aan de signalen van je lichaam, kunnen gedachten en gevoelens je volledig beheersen en je fysiek en mentaal ziek maken.
Symptoombestrijding geeft dan slechts tijdelijk verlichting maar lost het probleem niet op.

Je hebt vooral behoefte aan rust in lijf en hoofd en aan begrip en erkenning voor de situatie waarin jij je bevindt. Maar je wilt ook inzicht in het waarom van de huidige situatie. Je weet niet hoe je dit moet bereiken want je doet er juist alles aan om er weer bovenop te komen en fit te worden. En daardoor lijk je alleen maar vermoeider te worden.

Als er geen ziekte of lichamelijke oorzaak voor je klachten is, dan hoeven deze klachten doorgaans niet door een arts behandeld te worden. Maar gelukkig is er wel iets te doen aan deze klachten.

Ik help je om weer vitaal te worden

Kom tot rust, leer ontspannen, bouw je energie weer op en leer weer genieten van werk en privé.

Door bewustwording van fysieke en emotionele signalen en door op tijd ingrijpen, kan je leren omgaan met (eigen) verwachtingen, doelstellingen en (sociale) verplichtingen zonder daarbij over je eigen grenzen te gaan; je hebt meer controle en kunt je weer lekker voelen en (eindelijk) jezelf zijn.

Als coach, masseur en psycholoog begeleid ik je zodat jij de onderliggende en daadwerkelijke oorzaak van jouw klachten kunt vinden én veranderen. Je gaat weer doen en laten wat daadwerkelijk goed voelt en kloppend is voor jou.

Ik help je om af te komen van lichamelijke uitputting en onrust in je hoofd. Ik help je met het vinden van een goede energiebalans en duurzame vitaliteit. Een situatie waarin je ook aandacht hebt voor jezelf en je behoeften en wensen, zonder daarbij je professionele ambities te laten varen.

Je gaat weer beter slapen, je hoofdpijn en andere fysieke klachten verminderen. Je gaat weer genieten van de leuke dingen van het leven en krijgt het plezier in je werk weer terug.

Ik help je graag je onrust los te laten en je energie weer op te bouwen.

Hoe werk ik

Ik help je bewust te worden van je lichamelijke klachten, je gevoelens (angst, boosheid, pijn, verdriet, blij) en gedachten en de manier waarop die zich bij jou uiten; mentaal en fysiek. Je leert dat je zelf een grote invloed hebt op je welbevinden. Dit doen we op 2 manieren.

Spanningsverlichting

Veel fysieke klachten zijn stress gerelateerd. Ik help je bewust worden wat je lichaam je vertelt. Dit doen we door middel van lichaamsbewustwording. Ik laat je voelen waar de spanning zich vastzet. Ik help je met spanningsverlichting en geef je tips om thuis mee aan de slag te gaan zodat fysieke spanningsklachten zich niet op blijven bouwen.

Mentale veerkracht

Daarnaast gaan we aan de slag met je gedachtenpatronen, gedrag en overtuigingen en leer je ze inzetten op een manier dat ze vóór je werken. Je gaat je gedachtenpatronen op een constructieve manier te gebruiken in plaats van ze uit de weg te gaan. Zo kun je mentale veerkracht opbouwen.

Je leert dus

Hoe je tot rust kunt komen in je lijf en je hoofd
Hoe jij je energieniveau weer kan opbouwen en je weer fit kunt voelen
Hoe je weer toekomt aan tijd voor jezelf en ontspanning
Hoe je weer plezier in werk en privé kunt krijgen

Wil je hiermee aan de slag?

Tijdens een coaching traject is het belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is. In een eerste afspraak van ruim 1 uur gaan we kennismaken en vanuit verschillende invalshoeken met jouw vraag aan de slag. Ik laat je voelen en ervaren hoe ik werk en je kunt beoordelen of mijn manier van werken bij jou past. In ieder geval zul je nieuwe ervaringen opdoen en ga je naar huis met nieuwe inzichten. Voor veel mensen is een eerste gesprek een eyeopener waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

  • Een eerste gesprek in mijn praktijk kost € 100 voor particulieren. Werkgevers die coaching vergoeden betalen € 150 vo0r 1 losse sessie.

Na dit eerste gesprek doe ik een voorstel voor een vervolgtraject. Dit bestaat in het algemeen uit een serie van 5, 8 of 15 sessies.

De kosten hiervan voor particulieren zijn als volgt:

  • 5 sessies in een periode van 3 maanden: € 475
  • 8 sessies in een periode van 5 maanden: € 740
  • 15 sessies in een periode van 8 maanden: € 1.350

Werkgevers die coaching vergoeden betalen:

  • 5 sessies in een periode van 3 maanden: € 725
  • 8 sessies in een periode van 5 maanden: € 1.120
  • 15 sessies in een periode van 8 maanden: € 2.100

Wil je een afspraak maken of wil je eerst meer informatie?

Bel mij dan op 06 53 765 298 om te overleggen. Ik vertel je graag meer.

Stel hier je vraag