UA-180917271-1

Massages

Ontspanning en vitaliteit voor lichaam en geest

Boek hier je massage

Ontspanningsmassage

De favoriet van iedereen

Een ontspanningsmassage is een heerlijke manier om lichaam en geest helemaal tot rust te laten komen. Een moment echt voor jezelf waarin je helemaal niets hoeft; weg van alle prikkels en de verplichtingen van alledag. Het is een verzorgende vorm van aanraking op zowel lichamelijk als emotioneel gebied. Tijdens een ontspanningsmassage kan je gewoon genieten, terwijl het effect dieper gaat. Gun jezelf (of een ander) deze ultieme ontspanning. 

Voordelen
 • Een ontspanningsmassage reduceert stress: Je hoofd komt tot rust en je zult merken dat je daardoor beter kunt slapen, maar ook weer helderder kunt denken.
 • De spierspanning en stijfheid in je lichaam verzachten waardoor je weer makkelijker beweegt.
 • De doorbloeding in de weefsels verbetert waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en spierknopen verminderen. Door verbeterde afvoer van afvalstoffen kan het lichaam ook weer sneller voedingsstoffen opnemen waardoor de weerstand omhooggaat.
 • Je voelt je herboren en ontspannen.
 • Een moment voor jezelf en heerlijke manier om uit de drukte van alle dag te zijn: even helemaal niets.
Tarieven
 • 90 minuten: € 105
 • 60 minuten: € 72,50

Tarieven

 • 1 x 30 minuten  € 42
 • 5 x 30 minuten  € 199,50 (5% korting)
 • 10 x 30 minuten € 378 (10% korting)

Hoofdpijn massage

Inclusief nek en schouders

Heb je flinke of zeurende hoofdpijn?
Gelukkig kun je met een goede hoofdpijnmassage de spanningshoofdpijn sterk verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen. Eén enkele behandeling kan al een groot effect hebben. Om een langduriger effect te hebben en om de periodes tussen spanningshoofdpijn te verlengen is het verstandig regelmatig een hoofdpijnmassage te ondergaan.

Een hoofdpijnmassage is ook heerlijk als je geen hoofdpijn hebt en heeft dan ook een preventieve werking.

Heb je hier last van?
 • De pijn zit aan beide kanten van je hoofd, rondom je hoofd of in de nek.
 • De pijn is drukkend, knellend of als een strakke band om je hoofd.
 • De spieren van je schouders, nek en schedel zijn vaak extra gevoelig.
 • Soms hebben je ogen een branderig gevoel en zou je ze het liefste sluiten.
 • Je voelt je niet fit door hoofdpijn.

Dan kan een hoofdpijn massage je helpen.

Wist je dat ongeveer 20% van de mensen tenminste 1 dag per week hoofdpijn heeft?

Ongeveer 20% van de mensen heeft tenminste 1 dag per week hoofdpijn. Ook kinderen hebben soms al regelmatig last van hoofdpijn. Er zijn verschillende oorzaken van hoofdpijn zoals: griep, verkoudheid, bijholteontsteking, slecht slapen, spanningshoofdpijn en migraine. Spanningshoofdpijn is één van de meest voorkomende soorten hoofdpijn. Een goede massage kan de klachten sterk verminderen of zelfs helemaal verhelpen.

De oorzaak van spanningshoofdpijn is niet altijd duidelijk, maar spanning kan er wel voor zorgen dat de hoofdpijn blijft bestaan. Dit kan van enkele uren tot dagen duren. Vaak kun je nog wel je dagelijkse werkzaamheden blijven doen, maar je voelt je niet fit en je hebt steeds een zeurend of zelfs bonkend gevoel in je hoofd.

Tijdens een hoofdpijnmassage gaat de aandacht vooral naar nek- en schouderspieren, gezicht en hoofd. Met behulp van ontspannen strijkingen en drukpunttechnieken zal de hoofdpijn sterk verminderen of zelfs verdwijnen. De duur van een hoofdpijnmassage is minimaal 30 minuten. Wil je alvast weten wat je zelf kunt doen tegen hoofdpijn? Lees dan mijn blog >>

Kinderen/pubers en hoofdpijn

Ook op jonge leeftijd komt spanningshoofdpijn soms al regelmatig voor. Ook zij ervaren vaak al stress in onze drukke maatschappij. Het is ook voor kinderen en pubers heel fijn om dan een hoofdpijnmassage te krijgen. Ze zullen snel verlichting van de klachten hebben en zullen beter slapen. Uiteraard kan 1 van de ouders/verzorgers tijdens de massage van hun kind aanwezig zijn.

Rugpijnmassage

Heb je last van vastzittende nek en schouders of heb je last van midden- of lage rugpijn? En wil je snel verlichting van je klachten?

Een massage van nek, schouders en rug kan de klachten flink verminderen. Tijdens deze massage worden de diepere weefsels losgemaakt met vloeiende en rustige strijkingen. Spierknopen worden steviger aangepakt met drukkende bewegingen.  Een enkele massage kan zo al fijne verlichting van de klachten geven. Een regelmatige massage kan ook preventief werken.

Soorten rugpijn

Lage, midden en hoge rugpijn komen erg veel voor, net als klachten in nek en schouders. Van de ruim 2 miljoen (2018) mensen die bij de huisarts bekend waren met nek- en rugklachten hadden er ongeveer 845.000 langdurige of chronische klachten.

Vastzittende nek en schouders

Vastzittende schouders en nek worden vaak veroorzaakt door langdurige spierspanning. Dit kan komende door lang in dezelfde (of verkeerde) houding te werken of te zitten: bijvoorbeeld een te hoog bureau of een verkeerde hoogte van je beeldscherm.  Maar ook langdurig gebruik van mobiel of tablet leidt vaak tot nek- en schouderklachten. Ook leiden sommige beroepen makkelijk tot nek-, schouder en rugklachten, zoals bijvoorbeeld bij musici of tandartsen. Je spant je je spieren continu eenzijdig aan waardoor ze overbelast raken. Dit kan dan ook weer leiden tot hoofdpijn. Het wordt dan steeds lastiger om je spieren zelf nog te kunnen ontspannen. Lees in mijn blog meer over de oorzaken van pijn in rug, nek en schouders

Lage rugpijn

Pijn onder in de rug komt veel voor. Vaak is het een zeurende pijn die plotseling of meer geleidelijk kan ontstaan.

 • Bepaalde bewegingen of houdingen kunnen erg pijnlijk zijn.
 • Soms lukt bewegen bijna niet door de pijn.
 • Als je stil hebt gezeten, kan je rug stijf aanvoelen.
 • Soms straalt de pijn uit naar één of beide bovenbenen (dit werd vroeger ischias genoemd).

Dit wordt “gewone rugpijn” genoemd. Gelukkig is er vaak geen reden om aan te nemen dat er blijvende schade ontstaat of dat sprake is van ziekte. Maar rugpijn kan je dagelijkse leven wel flink beïnvloeden.

Massage technieken

Het is niet duidelijk hoe rugpijn precies ontstaat. Maar spanning, veel (scheef) staan, veel (scheef) zitten, een verkeerde houding, slappe buikspieren en slappe rugspieren kunnen zeker rugpijn geven. Spieren en banden worden dan langdurig verkeerd belast en daarmee overbelast. Dit leidt tot rugpijn. Maar ook een onregelmatig leven kan leiden tot rugpijn.

Er zijn verschillende massagetechnieken die de rugpijn kunnen verlichten. Afhankelijk van de ernst van de klacht worden de ontspannende en/of bindweefseltechnieken toegepast. Dit is een doeltreffende manier om ontspanning te geven in de (onder-, midden- of boven-) rug.

Na een rugpijnmassage kan de rug eerst wat gevoelig zijn, maar dit verdwijnt snel en maakt plaats voor een ontspannen gevoel en verlichting van de spierspanning. Als je regelmatig een rug massage ondergaat zul je merken dat dit ook preventief werkt en je ook zelf beter weet wat je aan de klachten kunt doen. Ik geef je namelijk tips en oefeningen mee die je thuis kunt doen. Elke dag 10 minuten helpen al om je klachten verminderen.

Tarieven
 • 90 minuten: € 105
 • 60 minuten: € 72,50

Tarieven

 • 90 minuten: € 105
 • 60 minuten: € 72,50

Been- & voetmassage

Voelen jouw voeten aan het eind van de dag moe aan? Heb je een beroep of hobby waarvoor je de hele dag loopt of staat? Of ben je intensief sporter, runner/wandelaar? En misschien heb je zelfs pijn in je voeten of (onder)benen?

Dan is een been- en voetmassage een heerlijke ontspanning!

Als je nog nooit een massage hebt gehad, dan is een been- en voetenmassage een prima manier om de weldaad van massages te ontdekken. Niet alleen je benen en voeten, maar je hele lichaam en je geest zullen genieten van de ontspanning.

Voordelen
 • Gun je benen en voeten een heerlijke massage met wrijvingen, strijkingen en knedingen
 • Spanning glijdt langzaam van je af; je benen en voeten ontspannen en je geest komt tot rust
 • De bloedcirculatie verbetert (bloedvaten verwijden en de temperatuur van je voeten verhoogt)
 • Je benen en voeten blijven soepel en lenig
Nog even...

Ben je vergeten je nagels te knippen, of zit er nog wat nagellak? Vind je dat je je benen had moeten ontharen? Geen probleem! Er is namelijk maar 1 ding belangrijk: dat jij gaat genieten van een weldadige massage en kunt ontspannen.

Let op: je kunt geen been-/voetmassage ondergaan als je last hebt van trombose, schimmel- of kalknagels of ontstekingen aan je voet(en).

Zwangerschapsmassage

Massage in zijligging is niet alleen voor zwangeren maar heerlijk voor iedereen.

Veel mensen hebben wel gehoord van zwangerschapsmassage die vaak in zijligging wordt gegeven. Maar wist je ook dat het voor heel veel mensen fijn is om in zijligging gemasseerd te worden?

Waarom is massage in zijligging zo fijn?

 • het is geschikt voor mensen die niet (lang) op hun rug op buik kunnen liggen, denk bv. aan de gevolgen van een hernia
 • het voelt voor sommigen minder kwetsbaar dan rug- of buikligging; het geeft een veilig en geborgen gevoel
 • nek en schouders zijn erg goed te bereiken en te behandelen
 • het is een massage met warme olie en zachte, vloeiende strijkingen waardoor een heerlijke diepe ontspanning bereikt wordt

Dit maakt massage in zijligging dus ook erg geschikt voor zwangeren en vrouwen die kortgeleden zijn bevallen.

Hoe werkt massage in zijligging?

Je gaat met je slip aan op de massagetafel zitten waarna je op je favoriete zij gaat liggen. Je hoofd wordt ondersteund met een kussen. Ook gebruiken we een kussen voor zijslapers dat je kunt gebruiken voor je benen, maar ook (als je dat prettig vindt) voor je buik en je bovenste arm. Het is belangrijk dat je helemaal comfortabel ligt. Je wordt daarom ondersteunt door zoveel kussens als nodig is. 

De massage zelf

Ik begin met een zachte hoofdmassage, nekmassage en daarna ga ik van de rug naar je benen, voeten en via de voorkant van je lichaam werk ik vanaf je voeten weer langzaam richting je hoofd. Daarna draai je op je andere zij en herhaal ik deze massage zodat je lichaam op het einde volledig gemasseerd is.

Als het mogelijk is voor jou ga je daarna op je rug liggen zodat ik je schouders nek en hoofd nog uitgebreid kan masseren. Dat is een weldadige eindontspanning. 

Misschien val je tijdens de massage af en toe even in slaap en begin je wel te snurken. Of misschien gaat je buik flink borrelen. Dat is allemaal prima en een teken dat je ontspant.

Aan het einde van de massage neem je rustig de tijd om weer uit je diepe ontspanning te komen, je gaat je armen en benen weer rustig bewegen en wat rekken en strekken. Mocht het wat lastiger voor je zijn om weer rechtop te komen zitten, dan begeleid ik je daarbij, terwijl je volledig de zachte massagedoek omgeslagen hebt. Zwangere dames begeleid ik altijd bij het rechtop gaan zitten en afstappen van de massagetafel. Je kleed je weer aan en je krijgt een glas water en dan zijn we aan het einde gekomen. Je gaat nu heerlijk ontspannen weer naar huis. 

Tarieven
 • 90 minuten: € 105
 • 60 minuten: € 72,50

Zoek je een leuk en persoonlijk cadeau?

Een verjaardag, Moederdag, bedankje, of zomaar een mooi cadeau? Dan is een cadeaubon voor ontspanningsmassage de perfecte keus! Als je een ontspanningsmassage cadeau geeft dan geef je een heel persoonlijk cadeau en gun je iemand een heerlijk moment voor zichzelf om helemaal te ontspannen. Wie wil dat nou niet?

Natuurlijk is de cadeaubon feestelijk en mooi verpakt.

Stel hier je vraag