UA-180917271-1

Je hoofd weegt tussen de 5 en 10 kilo. Zodra het hoofd 15 graden naar beneden is gekanteld, neemt het gewicht en de druk al toe. Het gewicht van het hoofd is dan ongeveer 12 kilo. Bij een kanteling van 30 graden weegt het hoofd al bijna 20 kilo. Als het hoofd zo’n 60 graden is gekanteld, neemt de druk op de rug toe tot zo’n 30 kilo (meldt Medical Daily)! Zitten op het toilet, de bureaustoel en het kijken op de mobiele telefoon zijn niet per se slecht, maar het menselijke lichaam heeft een bepaalde houding die niet gemaakt is voor het (langdurig) gebruik van deze producten.

,,Het verliezen van de natuurlijke kromming van de wervelkolom leidt tot toenemende spanning hierop”, schrijft Dr. Kenneth K. Hansraj, rug- en orthopedisch chirurg. ,,De ruggengraat is op zijn best als de oren op dezelfde hoogte zijn als de schouders en de schouderbladen zijn ingeschoven. Zonder deze juiste houding wordt er extra druk gezet op de rug.”

De schatting is dat mensen gemiddeld 2 tot 4 uur per dag op hun mobiel of tablet zitten. Dit betekent dat de nek 700-1400 uur per jaar erg zwaar belast wordt. Daarbij komt nog het aantal uren dat mensen tv kijken of achter hun desktopcomputer werken….

Geen wonder dat we vaak last van onze rug en nek hebben.

Een massage van nek en schouders kan gelukkig verlichting van de klachten geven. Tijdens een nek- en schoudermassage worden de diepere weefsels losgemaakt met vloeiende en rustige strijkingen. Spierknopen worden steviger aangepakt met drukkende bewegingen. Een enkele massage kan zo al fijne verlichting van de klachten geven. Een regelmatige massage kan ook preventief werken. 

Stel hier je vraag