UA-180917271-1

Over mij

Margriet Wolters

Boek hier je massage

Mijn passie: MENSEN!

Ik houd van mensen en ik help de hardwerkende professional met het vinden van ontspanning en het (terug-)vinden van vitaliteit.

Ik ben gespecialiseerd in de lichaamsbewustwording door massage en coaching bij spierspanning, overbelasting, stress en burn-outklachten. Deze combinatie werkt, maakt mij uniek en is oplossingsgericht.

 

Je bent bij mij in goede handen.

Psychologie: een goede keus

Van jongs af aan heb ik al enorme passie voor mensen: waarom doen mensen wat ze doen, hoe ontwikkelen zij zich, welke keuzes maken zij en welke consequenties heeft dit voor hun welzijn, gezondheid en werk-privésituatie? Mijn keuze om psychologie te studeren was dan ook een hele logische en bleek ook heel goed bij mij te passen.

Daarnaast was ik altijd bezig met lichamelijke beweging en de effecten daarvan op het lichaam. Ik heb altijd veel gesport en ging steeds bewuster ervaren op welke manier mijn lichaam signalen geeft over mijn welbevinden en hoe ik zelf mijn vitaliteit kan beïnvloeden.

Werkdruk en altijd prikkels om je heen

Helemaal in lijn met mijn belangstelling voor mensen ben ik gaan werken als A&O psycholoog en HR-manager in internationale organisaties. Zelf ook moeder van kinderen zag ik steeds duidelijker hoe hoog de werkdruk is en welke “verplichtingen” onze maatschappij oplegt. Ik heb ook ervaren hoe lastig het vaak is om een goede balans te vinden tussen hard werken en het nemen van voldoende hersteltijd en tijd voor jezelf en je gezin.

Altijd en overal zijn prikkels die onze aandacht vragen. Velen van ons worstelen met dilemma’s zoals willen ontspannen maar dit niet voor elkaar krijgen, rust in het hoofd willen wat niet lukt, geen tijd voor jezelf en gezin kunnen vinden, vermoeidheidsklachten terwijl je energiek wilt zijn, JA doen maar eigenlijk NEE willen zeggen, de controle over eigen keuzes terug willen maar dit niet voor elkaar krijgen etc.

(Gebrek aan) vitaliteit bleek een steeds belangrijker thema in mijn werk te worden en mijn behoefte mensen te begeleiden naar een fitter lichaam en hoofd werd steeds groter.

Lichamelijke klachten door mentale spanning

Ook komt het steeds vaker voor (en zelf heb ik dit ook ervaren), dat mensen vaak lichamelijk klachten hebben die niet verklaard kunnen worden door ziekte of lichamelijke oorzaak (tot 40% van de consulten bij de huisarts gaat over lichamelijke klachten waar geen of onvoldoende somatische verklaring voor gevonden wordt – bron: GGZstandaarden.nl/SOLK). Deze lichamelijke klachten zijn vaak het gevolg van mentale spanning. Ze hebben een duidelijke signaalfunctie, maar vaak zijn we ons daar niet (voldoende) bewust van of doen we er weinig of niets mee.

Lichaamsbewustwording

Omdat het mijn passie is om voor mensen te zorgen en ze verder te helpen in het vinden van ontspanning, een goede balans en meer vitaliteit ben ik me daarin dan ook verder gaan verdiepen en dit heeft mij gebracht bij massage en lichaamsbewustwording.  Door zelf te ervaren wat aanraking en lichaamsbewustwording betekent, heb ik aan den lijve ondervonden hoe het is om écht te kunnen ontspannen. En te leren waarnemen waar spanning zich in je lichaam vastzet.  En hoezeer we vaak “in ons hoofd leven”; we denken veel, maar voelen we ook hoe het met ons gaat?

Het is zonde om de signalen van ons lichaam te missen. Ons lichaam vertelt ons namelijk hoe het met ons gaat. Op het moment dat je bewust bent dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, kun je de spanningsklachten veel beter te lijf. Massage en lichaamsbewustwording zijn voor mij dan ook essentieel geworden in het begeleiden van mensen bij het ontspannen van lichaam en geest en bij het vitaal worden. Ik heb ontdekt wat het belang is van aanraking en ik ervaar dat handen kunnen helen. Ik ben inmiddels een ervaren masseur en een laagdrempelige coach. Massage en coaching blijken een gouden combinatie om effectief en oplossingsgericht aan fysieke en mentale klachten te kunnen werken op een positieve manier. En wat is het fijn om te kunnen masseren! Mijn vak is mijn passie en ik blijf me dan ook ontwikkelen op het vlak van massage, gezondheid en vitaliteit. Dit is voor mij een snoepwinkel aan informatie en mogelijkheden die ik kan inzetten om mensen te helpen.

Ik help je graag je onrust los te laten en je energie weer op te bouwen.

Wat ik voor je kan betekenen

Ik heb oprechte belangstelling en aandacht voor mensen, ik wil graag goed voor mensen zorgen en ben een goed masseur, coach en adviseur. Door mijn lange ervaring kan ik mensen goed leren ontspannen én begeleiden. Ik kan goed kan waarnemen, voelen, luisteren en helpen met lichaamsbewustzijn. Door mijn grote liefde voor mensen, mijn kennis en mijn vermogen lichaamsbewustzijn te creëren en de juiste vragen te stellen kunnen mensen leren ontspannen en zelf weer de controle krijgen over de keuzes die zij maken en zo een nieuwe, goede balans vinden. Dit alles in een mooie rustgevende ruimte waar je helemaal jezelf kunt zijn. Bij mij ben je in goede handen!

Mensen ervaren mij als een professionele masseur, een rustige en fijne gesprekspartner, die goed kan luisteren, de juiste vragen stelt en praktische tips geeft. Altijd met het doel je verder te helpen. Iemand die de juiste sfeer kan creëren voor ontspanning en daarnaast mensen bewust kan maken van hun patronen en de rol die zij zelf hebben in hun weg naar balans en vitaliteit.

 

En verder……

Ben ik getrouwd en moeder van een volwassen dochter en zoon. Ik houd van yoga, skiën, wandelen, de stilte en de wonderen van de natuur, reizen, koken en lekker eten (Italiaans!), zelfgemaakte cappuccino’s en pure chocola. Ik hou van fijne gesprekken en verbinding met mensen, ik lees veel en hou van een goed feestje en tijd voor mezelf om weer op te laden. En o ja, ik ben gek op onze kat Abel!

Stel hier je vraag