UA-180917271-1

Massage in zijligging is niet alleen voor zwangeren maar heerlijk voor iedereen

Veel mensen hebben wel gehoord van zwangerschapsmassage die vaak in zijligging wordt gegeven. Maar wist je ook dat het voor heel veel mensen fijn is om in zijligging gemasseerd te worden?

Waarom is massage in zijligging zo fijn?

  • het is geschikt voor mensen die niet (lang) op hun rug op buik kunnen liggen, denk bv. aan de gevolgen van een hernia
  • het voelt voor sommigen minder kwetsbaar dan rug- of buikligging; het geeft een veilig en geborgen gevoel
  • nek en schouders zijn erg goed te bereiken en te behandelen
  • het is een massage met warme olie en zachte, vloeiende strijkingen waardoor een heerlijke diepe ontspanning bereikt wordt

Dit maakt massage in zijligging dus ook erg geschikt voor zwangeren en vrouwen die kortgeleden zijn bevallen.

Hoe werkt massage in zijligging?

Je gaat met je slip aan op de massagetafel zitten waarna je op je favoriete zij gaat liggen. Je hoofd wordt ondersteund met een kussen. Ook gebruiken we een kussen voor zijslapers dat je kunt gebruiken voor je benen, maar ook (als je dat prettig vindt) voor je buik en je bovenste arm. Het is belangrijk dat je helemaal comfortabel ligt.

De massage

Dan begin ik met een zachte hoofdmassage, nekmassage en daarna ga ik van de rug naar je benen, voeten en via de voorkant van je lichaam werk ik vanaf je voeten weer langzaam richting je hoofd. Daarna draai je op je andere zij en herhaal ik deze massage zodat je lichaam op het einde volledig gemasseerd is.

Misschien val je tijdens de massage af en toe even in slaap en begin je wel te snurken. Of misschien gaat je buik flink borrelen. Dat is allemaal prima en een teken dat je ontspant.

Aan het einde van de massage neem je rustig de tijd om weer uit je diepe ontspanning te komen, je gaat je armen en benen weer rustig bewegen en wat rekken en strekken. Mocht het wat lastiger voor je zijn om weer rechtop te komen zitten, dan begeleid ik je daarbij, terwijl je volledig de zachte massagedoek omgeslagen hebt. Zwangere dames begeleid ik altijd bij het rechtop gaan zitten en afstappen van de massagetafel. Je kleed je weer aan en je krijgt een glas water en dan zijn we aan het einde gekomen. Je gaat nu heerlijk ontspannen weer naar huis!

 

Stel hier je vraag