UA-180917271-1

Als je nog nooit een professionele massage hebt gehad of nog nooit bij mij bent geweest vind je het misschien best spannend. Dat is logisch! Ik leg je daarom graag uit hoe het gaat als je bij mij komt.

Binnenkomst

Bij binnenkomst kan je je schoenen in de gang uitdoen. Zo blijft de praktijkruimte goed schoon. We gaan 1 trap omhoog naar de praktijkruimte waar het heerlijk warm is. Er staat een zacht muziekje op, de olie is al voorverwarmd en er liggen schone, zachte grote doeken op de massagetafel. Waarschijnlijk voel je meteen al rust over je heenkomen.

De voorbereiding voor de massage

Je gaat even zitten in een comfortabele stoel en we praten over jouw eventuele spierklachten, je wensen en je vertelt wat er van belang kan zijn voor de massage (bv. een recente blessure, zwangerschap, ingrijpende ziekte, mentale belasting etc.). Ik vraag je ook of je misschien allergisch bent voor noten. Waarom? De meeste van mijn massage-oliën zijn op basis van amandelen. Bij mensen met een notenallergie zal ik druivenpit-olie gebruiken.

Uitkleden

Ik leg je uit wat je kunt verwachten bij de massage. Hierna laat ik je even alleen om je kleding uit te doen (je slip aanhouden) en op de verwarmde massagetafel te gaan liggen. In de meeste gevallen vraag ik je om op je buik te gaan liggen met je hoofd in de hoofdsteun. Als je komt voor een zwangerschapsmassage dan hebben we van te voren al besproken hoe je op de tafel gaat liggen.

De massage

Als ik weer terugkom zal ik je warm toedekken en kan de massage beginnen. Ik zal af en toe afstemmen hoe de druk voor jou is. Afhankelijk van jouw situatie zal de druk steviger of juist milder zijn. En natuurlijk geef je het aan als iets voor jou niet prettig voelt. Ongeveer halverwege de massage zal ik je vragen om te draaien en op je rug te gaan liggen (bij zwangerschapsmassage is dit anders). Omdat ik een grote massagedoek omhoog houd hoef je je niet “bloot” te voelen. Ik ga dan verder met massage van de voorkant van je lichaam en eindig met een heerlijke borst-, nek-, gezichts- en hoofdmassage. Dit is het moment dat veel mensen volledige ontspanning ervaren.

Moet ik praten tijdens de massage?

Nee zeker niet. In principe ben ik stil als ik je masseer, maar als jij graag wilt praten dan doe ik natuurlijk met je mee. Het is jouw massage, jij bepaalt.

En als ik nou in slaap val?

Geen probleem! Het is toch heerlijk als je zo ontspant dat je wegdommelt. Dat gebeurt best vaak, net als dat het kan gebeuren dat je van ontspanning misschien wat kwijlt of dat je buik lekker gaat borrelen.

Aan het eind

Ik vertel je zachtjes dat we aan het einde van de massage zijn. Je krijgt dan de gelegenheid even rustig op de massagetafel bij te komen, voorzichtig op te staan en je aan te kleden terwijl ik mijn handen ga wassen. Ik kom daarna weer bij je terug om te horen hoe je de massage hebt ervaren en ik zal je vertellen wat ik tijdens de massage heb opgemerkt. Je krijgt een glas water en we sluiten af.

En daarna?

Probeer de rust die over je is gekomen de rest van de dag lekker vast te houden. Plan bij voorkeur geen drukke afspraken of intensieve activiteiten na de massage en geef jezelf thuis wat rust. Ga bijvoorbeeld lekker op de bank zitten met een kop thee of neem een warme douche of bad. De stofwisseling in je lichaam is door de massage geactiveerd en je lichaam is aangezet tot het afvoeren van afvalstoffen. Geef je lichaam ook de tijd daarvoor en drink wat extra water of thee.

En dan nog wat praktische zaken:

– laat je sieraden zoveel mogelijk thuis

– tijdens de massage zet je je mobiel op stil

– betaling na afloop van de massage graag met pin (dit heeft de voorkeur) of contant

Heb je vragen?

Stuur gerust een mail naar info@massage-coaching-wassenaar.nl of bel mij op 06 53 765 298

Verheug je op de massage en graag tot snel!

Stel hier je vraag