UA-180917271-1

Iedereen die in mijn praktijk komt heeft vaak wel wat klachten. Dit kan variëren van hoofdpijn tot een blauwe plek, van vermoeidheid tot trombose. Gelukkig zijn veel klachten geen enkele belemmering om je te masseren. Er zijn echter situaties waarin het niet verstandig is om gemasseerd te worden. Hierbij is er een verschil tussen relatieve contra-indicaties en absolute contra-indicaties. Het dus belangrijk om bij een (eerste) bezoek aan mijn praktijk eerlijk te zijn over je medische situatie en je medicijngebruik te bespreken. Dit is van groot belang voor het kunnen geven van een zorgvuldige behandeling.

Absolute contra-indicaties

Bij absolute contra-indicaties masseer ik je niet tenzij je vooraf toestemming hebt gekregen van je behandelend arts. Hiervan is bijvoorbeeld sprake bij:

o   Koorts en griep

o   Ontstekingen

o   Steenpuist en besmettelijke huidziekten

o   Zwangerschap: in de eerste drie maanden geen massage

o   Kanker

o   Hart- en vaatziekten

o   Extreme vermoeidheid of slechte algehele conditie

o   Gebruik van antibiotica, bloedverdunners of medicatie met een gele sticker

Voor alle bovenstaande situaties geldt dat je behandelend arts toestemming moet geven voordat ik je kan masseren. En natuurlijk is een massage nooit een vervanging van je reguliere behandeling bij een arts.

Relatieve contra-indicaties

Ik kan je masseren maar ik houd rekening met de aangedane plek. Hiervan is bijvoorbeeld sprake bij:

o   Blauwe plek, kneuzing, schaafwonden, open wonden: massage is mogelijk met uitzondering van de aangedane plek

o   Spataderen

o   Trombose

o   Psoriasis

o   Lokale ontstekingen, acné

In het algemeen

Bij bovengenoemde lichamelijke aandoeningen en als je twijfelt of massage mogelijk is, overleg dan altijd eerst met je (huis-)arts en vraag schriftelijke toestemming.

Mocht je geen toestemming vooraf hebben van de huisarts en er is twijfel over een contra-indicatie, dan zullen we bij twijfel de massage uitstellen totdat je advies hebt ingewonnen.

Massageolie en allergieën

Bij Massage & Coaching Wassenaar gebruik ik amandelolie om te masseren. Soms gebruik ik voor hals, nek en gezicht een speciale olie die met name geschikt is voor het moment van de dag dat je bij mij bent.

Mocht je allergisch zijn voor noten meld dit dan. Ik zal dan druivenpit-olie gebruiken.

Stel hier je vraag